Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ υπερασπιζόμενο τους ελευθέρους επαγγελματίες, οι οποίοι πλήττονται βάναυσα από τον άδικο και αντισυνταγματικό φορολογικό νόμο 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, παρέστη δια του Γεώργιου Ρούντα, Αντιπροέδρου και βουλευτή Λάρισας της ΝΙΚΗΣ, στο πλευρό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος ύστερα από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατέθεσε σήμερα 17-06-2024 αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου αυτού.

Οι  Ελεύθεροι Επαγγελματίες πλήρωναν ήδη 7 φορές παραπάνω από τους μισθωτούς πριν τα νέα τεκμήρια, η αδικία πρέπει να σταματήσει.

Το κυβερνητικό αφήγημα για φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών στηρίζεται σε αοριστίες, η πραγματικότητα όμως είναι άλλη.

Από απάντηση σε γραπτή ερώτηση που υπέβαλλε το κίνημά μας, προκύπτει ότι ήδη, πριν ψηφιστεί ο τεκμαρτός τρόπος φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, ενδεικτικά ένας ελεύθερος επαγγελματίας καταβάλει περίπου 6-9 φορές παραπάνω από έναν μέσο μισθωτό, ανάλογα με τα παιδιά στο νοικοκυριό. 

Αυτό το φορολογικό ολοκαύτωμα των ελευθέρων επαγγελματιών και η υπαλληλοποίηση των πάντων, εντάσσεται στον γενικότερο πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στην μικροϊδιοκτησία και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Σκοπός τους είναι οι «λίγοι φίλοι»  να ελέγξουν κάθε μέσο παραγωγής και κανείς πια να μην μπορεί να δράσει ελεύθερα. Δεν θέλουν ανθρώπους με θαρρετή και ελεύθερη γνώμη αλλά φτωχοποιημένους και φοβισμένους υπαλλήλους πολυεθνικών.

Άλλωστε ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής που επικαλούνται είναι μόνο μια πρόφαση. Αν θέλουν μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε περίπτωση φοροδιαφυγής αφού έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση στην περιουσία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων μας. Για ποια φοροδιαφυγή επομένως μιλάνε; Για αυτήν που οι ίδιοι επιτρέπουν να υπάρχει;

Η ΝΙΚΗ στέκεται δίπλα στον δίκαιο αγώνα των ελευθέρων επαγγελματιών και ενάντια στο κλείσιμο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που δίνει ηρωικούς αγώνες για την επιβίωσή της ενάντια σε ένα ληστρικό φορολογικό σύστημα.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100