Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Δεν ξεχνούμε  τους αφανείς ήρωες  της πρώτη γραμμής  του πυρός!

Δεν ξεχνούμε τους αφανείς ήρωες της πρώτη γραμμής του πυρός!

Δεν ξεχνούμε κάθε ήρωα και  πεσόντα στο καθήκον !

Συνάμα δεν ξεχνούμε  τις  παθογένειες  των τελευταίων Ελληνικών κυβερνήσεων όπως την κακή οργάνωση της  Πολιτικής Προστασίας και  τις  τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευμένο προσωπικό και απαιτούμενο εξοπλισμό.

Με ελλιπή και απαρχαιωμένα πτητικά και επίγεια μέσα ,με πάσης φύσεως ελλείψεις  κυρίως  στην Πυροσβεστική, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις Περιφέρειες  και στους Δήμους , πως περιμένουμε  να έχουμε ικανοποιητικά και αποδοτικά  αποτελέσματα στην πρόληψη , στην  πυρόσβεση  και  στα μέτρα ασφαλείας  για το ανθρώπινο δυναμικό;

Με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης  πως περιμένουμε το προσωπικό πυρόσβεσης  να είναι έτοιμο να ριχτεί  στην μάχη  με τις φλόγες ; Πως περιμένουμε  σημαντική βοήθεια από τους  εθελοντές πυροσβέστες   χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει  τον ειδικό εξοπλισμό και την απαιτούμενη εκπαίδευση  για να σταλούν στην πρώτη γραμμή του πυρός;  Κατά πόσο η Πολιτεία αναγνωρίζει και τιμά την πολύτιμη προσφορά των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων  ,  όταν δεν έχει αναγνωρίσει μέχρι σήμερα το επάγγελμά τους  ως  επικίνδυνο και ανθυγιεινό; Καυχόμαστε σαφώς  για  το φιλότιμο των περισσοτέρων, είναι όμως αρκετό;

Στη ΝΙΚΗ δεν ξεχνούμε ποτέ τους ήρωες της πρώτης γραμμής που καθημερινά με κίνδυνο την ζωή τους , παλεύουν  σώμα με σώμα με την πύρινη λαίλαπα . Το «ευχαριστώ» είναι λίγο προς όλους αυτούς  .

Δυστυχώς , κάθε καλοκαίρι η πατρίδα μας έχει κάποιον πεσόντα ήρωα να θυμηθεί  ή κάποιον καινούργιο να θρηνήσει .

Τούτες  τις μέρες  δεν ξεχνούμε , τα 5 παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους πριν από  17 χρόνια στη  φονική πυρκαγιά στον Μίστρο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων .

Σε εκείνο το τραγικό  «ατύχημα»  μία παρέα έξι νεαρών ανθρώπων από τα χωριά του Μίστρου και του Θεολόγου  ανάμεσά τους και δύο εποχικοί πυροσβέστες ο 25χρονος Δημήτρης  Γιαπλές και ο 23χρονος Ιωάννης Τσώκος, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να δημιουργήσουν με  αλυσοπρίονα αντιπυρική ζώνη στην μεγάλη φωτιά που έκαιγε στην περιοχή,  προκειμένου να σώσουν τα χωριά τους και τις περιουσίες των συγκατοίκων τους.

Δυστυχώς οι φλόγες τους  έζωσαν  εξαιτίας της  απότομης αλλαγής  του αέρα και μόνο ένας κατάφερε να γυρίσει ζωντανός

Οι πέντε ήρωες που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά ήταν οι Νίκος Τσαμπάσης  19 χρόνων, Γιάννης  Τσώκος 23 χρόνων, Δημήτρης  Γιαπλές 25 χρόνων, Δημήτρης   Λιάσκος 33 χρόνων και ο Χρήστος  Καρλατήρας 28 χρόνων.

Αιωνία αυτών η μνήμη.

Θεματική Ομάδα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100