Νίκος Παπαδόπουλος: Άμεσος διαχωρισμός Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας
Όταν ξέσπασε το πολιτικό σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, δηλαδή, της τηλεφωνικής παρακολουθήσεως από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη πολιτικών και όχι μόνο αντιπάλων, δημοσιογράφων αλλά και του Αρχηγού Α΄ ΓΕΕΘΑ, υπό τη γενική κατακραυγή ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκαν ο Γρηγόρης Δημητριάδης από Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού και ο Παναγιώτης Κοντολέων από Επικεφαλής της ΕΥΠ.
Ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που μας θύμισε θλιβερές ημέρες Θεοφάνη Τόμπρα (Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ 1984-1989 επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ- Ανδρέα Παπανδρέου) και Χρήστου Μαυρίκη (Υπάλληλος του ΟΤΕ που τον Απρίλιο του 1993 που καταγγέλθηκε ότι, κατ’ εντολή του Στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη – Συνεργάτη του πρ. Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εκτέλεσε τηλεφωνικές υποκλοπές κατά πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και του Ανδρέα Παπανδρέου). Η ιστορία, λοιπόν, επαναλαμβάνεται αφού ως γνωστόν το μήλο πάντα πέφτει κάτω από τη μηλιά.
Η ελληνική Δικαιοσύνη μετά από δύο χρόνια έρευνας με το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το οποίο συγκρούεται με παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, έκρινε πως είναι σύννομες οι επισυνδέσεις για το λογισμικό Pretador.
Όλοι γνωρίζουμε πως τα ανώτερα όργανα της ελληνικής Δικαιοσύνης αξιολογούνται και ορίζονται από την εκάστοτε Κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, άμεσος διαχωρισμός Εκτελεστικής-Κυβερνητικής εξουσίας και Δικαστικής εξουσίας για να “κοπεί ο ομφάλιος λόρος που γεννά παραφροσύνη”.
Νίκος Παπαδόπουλος, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΙΚΗΣ